Broj nekretnine: 26/2024-P2

UNIKATNA NEKRETNINA! Luksuzan, ekskluzivan, vrhunski namješten trosoban stan, površine 81,93 m², sa prelijepom prostranom zatvorenom lođom i dva kupatila – stambeno poslovni kompleks „Mellain“, Centar

Opis nekretnine

Prodaje se luksuzan, ekskluzivan, vrhunski namješten trosoban stan površine 81,93 m², pozicioniran na 9. spratu stambeno poslovne zgrade “Mellain” u centru grada. Stan se prodaje sa kompletnim namještajem i modernom ugradbenom kuhinjom. Stan je namjenski, dizajnerski urađen i luskuzno opremljen, gdje se vodilo računa i o najmanjim sitnicama. Prelijepa prostrana zatvorena lođa nudi budućem vlasniku jedinstven otvoren pogled na grad.

Vlasnička  dokumentacija nekretnine je uredna, a potencijalni kupci mogu izvršiti uvid u dokumentaciju u poslovnici agencije “Tk Nekretnine” u Džafer Mahali br. 10, na Skveru

 

Stambeno poslovni kompleks “Mellain” se nalazi na jednoj od najatraktivnih i najpoželjnijoj lokacija za stanovanje u Tuzli. Odlična lokacija, izvanredno arhitektonsko rješenje i multifunkcionalnost stambenih jedinica, samo su neke od kvaliteta ovog stambeno poslovnog kompleksa, jedinstvenog na području Tuzlanskog kantona. Stanovi u ovom objektu su namijenjeni potencijalnim kupcima koji žele imati vrhunsku udobnost i kvalitet, živjeti na centralnoj gradskoj lokaciji, a istovremeno sačuvati privatnost i uživati u prelijepom ambijentu stambeno poslovnog kompleksa i banjskog liječilišta. Stambeno-poslovni kompleks “Mellain” površine od oko 87.000 m², predstavlja jedinstvenu savremenu građevinsku cjelinu, čije arhitektonsko rješenje se ogleda u četiri lamele, funkcionalno i estetski organizovane i spojene u jedan jedinstven i unikatan objekat.

Lamela A – Stambeni dio

Lamela B – Poliklinika, wellness, banjsko liječilište, fitness i olimpijski bazen

Lamela C – Stambeni dio

Lamela D – Hotel sa 5 zvjezdica

Garažni prostor sa 3 podzemne garaže

Prizemlje i Galerija kompleksa su projektovani i izgrađeni prema najvišim zahtjevima savremenog obavljanja poslovno-uslužnih djelatnosti. Na prizemlju se nalaze poslovni prostori i hipermarket, dok je galerija nemjenjena za eksluzivne modne radnje i poslovne prostore gdje su ispunjeni svi visoki standardi gradnje.

Lamelu A i Lamelu C čini stambeni dio kompleksa sa 330 stambenih jedinica, površine od 52 – 167 m². Stanovi su projektovani u skladu sa konceptom urbanog života, funkcionalnosti i udobnosti. U širokom asortimanu stambenih jedinica mogu se odabrati stanovi od jednosobnih do petosobnih sa jednoetažnom i duplex izvedbom, različitih površina i za svaki ukus.

Lokacija:

Stambeno poslovni kompleks “Mellain” se nalazi na atraktivnoj lokaciji u naselju Centar, u ulici Aleja Bosanskih Vladara u Tuzli. Ovo naselje je veoma popularno i atraktivno za obiteljski život jer se nalazi u centralnom gradskom jezgru i blizini svih neophodnih gradskih sadržaja. U neposrednoj blizini se nalaze osnovne škole, obdaništa, srednjoškolske i visokoškolske ustanove, zgrada Općine Tuzla, “Konzum family centar”, mnoštvo ugostiteljsko-trgovačkih objekata, sportsko-rekreativni centar “Panonska jezera”, apoteke, banke, saloni, kao i sav ostali sadržaj koji jedna urbana sredina posjeduje.

Standard:

Objekat je projektovan sa savremenom konstrukcijom i građevinskim materijalima koji obezbjeđuju stabilnost i protupožarnu sigurnost. Osnovnu konstrukciju objekta čine armirano betonski zidovi i stubovi koj sa međuspratnim gredama čine prostornu okvirnu cijelinu, na koju su oslonjene armirano betonske međuspratne ploče. Vanjski zidovi i zidovi između stanova su rađeni sa oprečnim blokovima debljine 25 cm. Pregradni unutrašnji zidovi u stanovima su debljine 14 cm.

Vanjski fasadni PVC otvori su rađeni od visokokvalitetnog PVC sistema: SCHUCO CORONA CT 70 Top Alu, sa aluminijskom naklopnom lajsnom sa vanjske strane, koja je elektrostatski plastificirana u boju RAL 9004 mat. Vanjsko fasadno staklo je Parsol plavi debljine 6mmx14mmx4mm Low-e kao i unutrašnje staklo. Ukupan paket stakla je 24mm debljine. Vanjske klupice na prozorskim otvorima su aluminijske, a unutrašnje izrađene od kvalitetnog kamena. Svi balkoni su ostakljeni gore navedenim tipom stakla. Vanjski fasadni zidovi su obloženi toplotnoizolacijskim fasadnim sistemom (termofasada) sa završnim slojem fasade BAUMIT-silikat debljine zrna 2mm.

Ulazna vrata u stanove su protivprovalna i protivpožarna najviše kvalitete. Unutrašnja stolarija je kvaltetna drvena, bijele boje. Zidovi u stubištima su termički zaštićeni. Svi podovi u objektu su zvučno i termički obrađeni. Podne obloge u ulaznom dijelu hodnika i sanitarija, podovi ostakljenih balkona i podovi u kuhinji su urađeni od vrhunske talijanske keramike.

Završna podna obloga u dnevnom boravku, trpezariji i spavaćim sobama je visokokvalitetna hrastova tarketna daska debljine 14mm, završno obrađena i tvornički lakirana. Kupatila i toaleti su opremljeni ugradbenim vodokotlićima i prvoklasnom sanitarnom opremom. Zidovi u stanovima su obrađeni u bijeloj boji. U kupatilima i toaletima zidovi su obloženi kvalitetnom talijanskom bijelom keramikom. Za svakim stan je predviđen vlastiti vodomjer i mjerači električne i toplotne potrošnje.

Ulaz u stambeni dio objekta je kontrolisan interfonom iz svakog stana, a stubište je opremljeno antipaničnom rasvjetom. Upravljanje rasvjetom stubišta se vrši preko stubišnih automata i prekidača postavljeni u stubištima. Podovi u stubištu su obložni kvalitetnim kamenom-granitom, a ograda u stubištima je metalna. U svakom hodniku je posavljen hidrant, kao i aparati za gašenje požara. Svako stubište ima po dva moderna lifta nosivosti 1000 kg i brzine 2,0m/s. Požarno stepenište se završava u suterenu -3, gdje je povezano sa garažom a na prizemlju je omogućen direktan izlazak vani. Sve instalacije u objektu imaju svoje kanale i prodore koji su protivpožarno zatvoreni.  Za vanjske klima jedinice je postavljeno mjesto sa boka ustakljenih balkona tako da ne narušavaju izgled fasade, sa riješenim odvođenjem kondenza iz klima jedinica.