Broj nekretnine: 21/2023-P1

Pansion “CENTAR” – SONI TRG – Stambeno-poslovni objekat površine 372,00 m², sa pomoćnim objektom i dvorištem, u blizini Panonskih jezera i Gradskog parka

Opis nekretnine

Prodaje se stambeno-poslovni objekat novije gradnje, Pansion “CENTAR”, dimenzija 12,5 x 7 metara, ukupne površine cca. 372,00 m², i spratnosti Pr+2+Pot. Objekat je trenutno u funkciji ugostiteljske djelatnosti – pansion sa recepcijom, restoranom, 6 jednokrevetnih, 2 trokrevetne i 1 šestokrevetna soba sa zasebnim kupatilima. Iza objekta nalazi se pomoćni objekat sa dodatnim apartmanima i ostavom, ukupne površine 66,00 m² i spratnosti Pr+1. Sa južne strane, pored objekta, nalazi se privatno, ograđeno dvorište površine 160,00 m² koje ima prilaz za auta i dostavna vozila iz Pozorišne ulice. Objekat je pozicioniran u najstrožem centru Tuzle, pored Sonog trga, na samo 50 metara od spomenika “KAPIJA” i Caffe Bar “Sloboda”, u ulici Trg Stara tržnica. U neposrednoj blizini objekta nalaze se Trg Slobode, Gradska pijaca i Centralni gradski park, a glavni ulaz u kompleks Panonskih jezera je udaljen cca. 300 metara. Ovo je veoma prometna lokacija tokom cijele godine, i većina kulturnih i zabavnih manifestacija se održava na Trgu Slobode i Sonom trgu. Gradski parking sa naplatom se nalazi ispred objekta, a u privatnom dvorištu objekta moguće je parkirati 5 vozila. Objekat je izgrađen 2009. godine na parceli ukupne površine 287,00 m². Prilaz za pješake je omogućen sa prednje strane iz pješačke zone, a sve etaže su povezane unutrašnjim stepeništem. Objekat posjeduje  vlastiti vodomjer i grijanje na pelet, a sve sobe su klimatizirane. Bitno je napomenuti da su instalacije i priključak na gradsko centralno grijanje omogućeni u šahtu koji se nalazi uz objekat.

Objekat se prodaje kompletno namješten sa svom dokumentacijom i dozvolama potrebnim  za Pansion.

 

Vlasnička  dokumentacija nekretnine je uredna, a potencijalni kupci mogu izvršiti uvid u dokumentaciju u poslovnici agencije “Tk Nekretnine” u Džafer Mahali br. 10, na Skveru.

 

Pored trenutne ugostiteljeske namjene, objekat je moguće koristiti kao manju polikliniku, starački dom ili administrativne za djelatnosti.

 

 

Lokacija:

Pansion “CENTAR” je sa prednje strane okrenut prema Sonom trgu i Trgu Slobode sa najvećim platoom u BiH i velikom fontanom. Ova lokacija pruža najbolje: dinamiku urbanog okruženja, većinu gradskih znamenitosti u neposrednoj blizini i najveće zelene površine u centru grada. Objekat je pozicioniran pored Sonog trga sa malom fontanom, na južnom ulazu u centralnu pješačku zonu – što ovu lokaciju čini oslobođenom od buke gradskog saobraćaja. U blizini objekta nalaze se brojne trgovine i ugostiteljski objekti, banke, zelena pijaca, BIT poslovni inkubator, gore spomenuti turistički kompleks slanih jezera, šetalište Slana banja i tenis tereni, sportsko igralište Telex, Katolički školski centar, Konzulat Republike Hrvatske, kao i brojne znamenite zgrade i institucije kao što su Narodna i univerzitetska biblioteka, Narodno pozorište, Turalibegova džamija, Saborna crkva, i dr.

 

 

Sadržaj:

Prizemlje – Površine 83,70 m² sastoji se iz poslovnog prostora – recepcije sa restoranom, kancelarije sa toaletom, kuhinje, vešeraja sa kotlovnicom, toaleta za osoblje i stepeništa.

 

  1. sprat – Površine 81,60 m² sastoji se od 5 jednokrevetnih soba sa kupatilom, hodnika i stepeništa.

 

  1. sprat – Površine 81,60 m² sastoji se od 1 jednokrevetne sobe, 2 trokrevetne sobe, hodnika i stepeništa.

 

Potkrovlje – Površine 84,20 m² sastoji se od 1 petokrevetne sobe sa dnevnim boravkom i 1 jednokrevetne sobe,  kupatila i stepeništa.

 

Pomoćni objekat – Ukupne površine 66,00  m² sa 2 apartmana.

 

– Privatna bašta površine 167,00 m².

 

 

Standard:

Centralno grijanje na pelet. Vlastiti vodomjer. PVC vanjska  stolarija. Drvena unutrašnja stolarija. Klima uređaji. Vatrodojava. Privatna bašta.

 

 

NAPOMENA:
Navedena tražena cijena predstavlja preporučenu cijenu za predmetnu nekretninu. Vlasnik nekretnine zadržava pravo da u svakom trenutku do pismenog zaključenja Rezervacije, Predugovora, Ugovora o zakupu ili Ugovora o kupoprodaji nekretnine, prihvati cijenu koja može biti niža, ista ili viša od preporučene, ponuđenu od strane kupca/zakupca kojeg vlasnik odabere uz posredovanje agencije.
Svi tekstovi na ovoj web stranici se temelje na informacijama dobijenim od strane vlasnika nekretnine.