Broj nekretnine: 17/2023-P1

CENTAR – SONI TRG – Višenamjenski poslovni objekat površine 245 m², pogodan za hotel, u blizini Panonskih jezera i Gradskog parka

Opis nekretnine

Prodaje se višenamjenski poslovni objekat novije gradnje, tzv. “Žuta kuća”, ukupne površine cca. 245,00 m² i spratnosti Pr+1+Pot. Prostor posjeduje i privatnu  baštu površine 47,00 m², koja se nalazi sa južne strane iza objekta, i jednu baštu sa sjeverne strane objekta. Pozicioniran je u najstrožem centru Tuzle, pored Sonog trga, na samo 30 metara od spomenika “KAPIJA” i Caffe Bar “Sloboda”, u ulici Kazandžijska. Na samo cca. 100 metara od objekta nalaze se Trg Slobode i Centralni gradski park, a glavni ulaz u kompleks Panonskih jezera je udaljen cca. 300 metara. Ovo je veoma prometna lokacija tokom cijele godine i većina kulturnih i zabavnih manifestacija se održava na Trgu Slobode i Sonom trgu. Trenutna namjena objekta je caffe bar pizzeria, a zbog sve većeg broja turista u Tuzli ovaj objekat predstavlja dobru investiciju za manji hotel u centru grada. Gradski parking sa naplatom je udaljen samo 50 metara od objekta. Objekat je izgrađen 2007. godine na parceli ukupne površine 131,00 m². Gabaritne dimenzije objekta su 10,60m x 6,70m sa južne strane dok su dimenzije sa sjeverne strane 11,00m x 8,50m. Ulaz u objekat je omogućen sa sjeverne i južne strane, a sve etaže su povezane unutrašnjim stepeništem. Objekat posjeduje ventilaciju, vlastiti vodomjer, kalorimetar/kaliometar za centralno gradsko grijanje, sopstveno grijanje i hlađenje na električnu energiju, a angažovana snaga električne energije iznosi 40 Kw.

Vlasnička  dokumentacija nekretnine je uredna, a potencijalni kupci mogu izvršiti uvid u dokumentaciju u poslovnici agencije “Tk Nekretnine” u Džafer Mahali br. 10, na Skveru.

 

Lokacija:

Poslovni objekat “Žuta kuća” je jedna od prepoznatljivijih novijih građevina u Tuzli. Sa obje strane okrenuta je prema prominentnim ulicama centralne gradske zone, spomeniku “KAPIJA”, Sonom trgu i Trgu Slobode sa najvećim platoom u BiH i velikom fontanom. Ova lokacija pruža najbolje: dinamiku urbanog okruženja, većinu gradskih znamenitosti u neposrednoj blizini i najveće zelene površine u centru grada.

Objekat je pozicioniran pored Sonog trga sa malom fontanom, na južnom ulazu u centralnu pješačku zonu – što ovu lokaciju čini oslobođenom od buke gradskog saobraćaja. U blizini objekta nalaze se brojne trgovine i ugostiteljski objekti, banke, zelena pijaca, BIT poslovni inkubator, gore spomenuti turistički kompleks slanih jezera, šetalište Slana banja i tenis tereni, sportsko igralište Telex, Katolički školski centar, Konzulat Republike Hrvatske, kao i brojne znamenite zgrade i institucije, kao što su Narodna i univerzitetska biblioteka, Narodno pozorište, Turalibegova džamija, Saborna crkva, i dr.

 

Sadržaj:

Prizemlje – Površine 84,00 m² sastoji se iz jedne prostorije, kuhinje i unutrašnjeg stepeništa.

– Privatna bašta površine 47,00 m².

Sprat – Površine 83,15 m² sastoji se iz jedne prostorije, terase, dva toaleta sa predprostorom i unutrašnjeg stepeništa.

Potkrovlje – Površine 77,56 m² sastoji se iz jedne prostorije sa igraonicom, toaleta sa predprostorom, ostave, terase i unutrašnjeg stepeništa.

 

Standard:

Centralno gradsko grijanje na kalorimetar/kaliometar. Vlastito grijanje i hlađenje na električnu energiju. Vlastiti vodomjer. PVC vanjska  stolarija. Drvena unutrašnja stolarija. Ventilacija. Klima uređaji. Video nadzor. Alarm. Privatna bašta 47,00 m².

 

NAPOMENA:
Navedena tražena cijena predstavlja preporučenu cijenu za predmetnu nekretninu. Vlasnik nekretnine zadržava pravo da u svakom trenutku do pismenog zaključenja Rezervacije, Predugovora, Ugovora o zakupu ili Ugovora o kupoprodaji nekretnine, prihvati cijenu koja može biti niža, ista ili viša od preporučene, ponuđenu od strane kupca/zakupca kojeg vlasnik odabere uz posredovanje agencije.
Svi tekstovi na ovoj web stranici se temelje na informacijama dobijenim od strane vlasnika nekretnine.