Broj nekretnine: 1/2021-N

NOVOGRADNJA – UKNJIŽENO – USELJIVO! Kvalitetni stanovi od 38 m² do 85 m², garaže i parking mjesta u centru grada – SO ”SKVER”

Opis nekretnine

Agencija “Tk Nekretnine” kao ekskluzivni ovlašteni zastupnik u prodaji novogradnje investitora kompanije “EURO-MIMF” započinje sa prodajom visokokvalitetnih, izuzetno praktičnih stanova, garaža i parking mjesta. SVI STANOVI SU ODMAH USELJIVI I POSJEDUJU SVE KOMUNALNE PRIKLJUČKE! STANOVI, GARAŽE I PARKING MJESTA SU UKNJIŽENI U ZEMLJIŠNE KNJIGE!

Novoizgrađeni stambeni objekat “SKVER”, u neposrednoj blizini strogog centra Tuzle, pozicioniran je na samo cca. 300 metara od kompleksa Panonskih jezera i Trga Slobode sa najvećim platoom u BiH i velikom fontanom. Ovo je jedna od atraktivnijih lokacija u gradu, sa kvalitetno razvijenom i kompletnom infrastrukturom koja omogućava budućim kupcima komfor i moderan način življenja. Posebna pažnja pri projektovanju je posvećena kreiranju maksimalno iskorištenog prostora unutar svake stambene jedinice i energetskoj efikasnosti same zgrade.

Kombinacija atraktivne lokacije, vrhunskog kvaliteta gradnje i inovativno projektovanog prostora čini ovu ponudu jedinstvenom u Tuzli. Korištenje najkvalitetnijih materijala i opreme pružiće budućim stanarima potpuno novu dimenziju savremenog modernog življenja uz maksimalnu uštedu energije u ovom energetski efikasnom objektu.

Projekat SO “SKVER”, se sastoji od suterena, prizemlja, dvije etaže i potkrovlja (Sut+Pr+2+Pot) sa ukupno 16 stambenih jedinica različite površine, 8 garaža koje se nalaze u suterenu objekta i 10 parking mjesta pozicioniranih ispred i iza objekta. Prilaz garažama i parking mjestima iza objekta je obezbijeđen rampom na daljinsko upravljanje, a parking mjesta ispred objekta su obezbijeđena električnim stubićima – parking blokatorima, koji su takođe na daljinsko upravljanje.

U ponudi – 7 stanova, 2 garaže i 4 parking mjesta.

Stanovi koji su dostupni su:

– Jednoiposoban stan površine 38,18 m² – Prizemlje 

– Dvosoban stan površine 45,23 m² – II sprat 

– Dvoiposoban stan površine 46,86 m² – Prizemlje

– Dvoiposoban stan površine 52,03 m² – III sprat (trenutno rezervisan)

– Dvoiposoban stan površine 52,19 m² – III sprat

– Manji trosoban stan površine 54,75 m² – Prizemlje

– Četvorosoban stan površine 84,99 m² – III sprat (trenutno rezervisan)

Lokacija:

SO “SKVER” se nalazi u strogom centru grada u neposrednoj blizini poznatog tuzlanskog Skvera (raskrsnica/kružni tok saobraćaja SKVER). Ispred stambenog objekta se proteže veliki park sa klupama i stazama za šetanje. Ova lokacija pruža najbolje: dinamiku urbanog okruženja, većinu gradskih znamenitosti u neposrednoj blizini i najveće zelene površine u centru grada. U blizini stambenog objekta se nalazi gradska pijaca, sportsko rekreativni kompleks Panonskih jezera, Trg Slobode, Soni trg, Dom zdravlja, gradski park, šetalište, vjerski objekti, Narodno pozorište, srednjoškolske i visokoškolske ustanove, tržni centar “Tuzlanka”, marketi ”Bingo”, “Mecator”, “DM” i ”Konzum”, pošta, apoteke, banke, mnogi ugostiteljsko-trgovački objekti, taxi/autobuska stajališta, kao i sav ostali sadržaj koji jedna urbana sredina treba da posjeduje.

Standard:

Svaka stambena jedinica ima vlastiti vodomjer i mjerač električne energije. Ulaz u stambeni dio objekta je kontrolisan interfonom iz svakog stana i šifratorom na ulazu u zgradu. Upravljanje rasvjetom stubišta se vrši preko stubišnih automata i prekidača postavljeni u stubištima. U svakom hodniku je postavljen hidrant, kao i aparati za gašenje požara. Hidranti su također postavljeni ispred i iza objakta. Ulaz u zgradu je prilagođen invalidnim licima.

FASADA

Kompletan objekat je obložen termoizolacijom – stiropor debljine 10 cm i “Baumit” fasadom.

PROZORI I VRATA

U stanove je ugrađena vanjska termoizolaciona 6-komorna PVC stolarija sa tri stakla i duplim (unutrašnjim i vanjskim) LOW-E premazom (koji povećava uštedu energije  grijanja i hlađenja) sa aluminijumskim vanjskim roletnama. Postavljena je kvalitetna bijela drvena stolarija Austrijske proizvodnje i bijela ulazna protuprovalna vrata Njemačke proizvodnje.

PODNE I ZIDNE OBLOGE

Podne obloge u svim prostorijama i zidne obloge u kupatilima i kuhinji su urađene od prvoklasne keramike. Podne obloge na stepeništu i stubištu objekta su urađene granit pločama. Svi podovi u objektu su zvučno i termički obrađeni. 

Pod u garažama je obložen epoksilnom smolom radi lakšeg održavanja.

SANITARIJE

Kupatila i toaleti su opremljeni tuš kabinama, ugradbenim vodokotlićima i prvoklasnom sanitarnom opremom marke “Grohe”.

GRIJANJE I HLAĐENJE

Za grijanje i hlađenje objekta koristi se inovativni sistem toplotnih pumpi tipa “Midea” koji racionalizira troškove grijanja i hlađenja. U objektu je urađeno podno grijanje i hlađenje preko tzv. “Fan coiler” split sistema sa mogućnošću podešavanja različitih temperaturnih zona u prostorijama u stanu.

Toplotna pumpa Ecoheat split je uređaj nove generacije koji kombinuje toplotu spoljašnjeg okruženja (vazduh) sa energijom uloženom za prenos toplote sa nižeg na viši temperaturni nivo što samo po sebi objašnjava naziv “toplotna pumpa”. Za taj prenos toplotne energije se troši određena energija koja je nekoliko puta manja od prenete. Tako se za utrošeni 1kW električne energije na izlazu dobija ukupna toplotna energija 3-5 kW. Zbog ovoga cijena koštanja grijanja je višestruko manja nego u slučaju drugih vrsta grijanja (npr. na drva, ugalj ili na struju)! U praksi i modernim zapadnim tehnološkim rješenjima toplotne pumpe se najčešće koriste za grijanje i hlađenje objekata. Zahvaljujući DC Inverter tehnologiji ova visokoefikasna toplotna pumpa ima stabilan rad i pri niskim spoljnim temeraturama vazduha od -20ºC. Toplotna pumpa vazduh-voda serije Ecoheat se izrađuje u split verziji što znači da se sastoji iz spoljašnje i unutrašnje jedinice. Ove dve jedinice medjusobno su povezane bakarnim cevima za freonski razvod. Pored funkcionalnosti posebnu pažnju treba obratiti na komfor koji toplotna pumpa može da Vam pruži. Toplotnu pumpu ECOHEAT split možete koristiti u svim vremenskim uslovima kao i u svim godišnjim dobima. Posebne funkcije kreirane su sa željom da korisniku pruže maksimalan komfor i udobnost u korišćenju. Izborom jednog od deset ponudjenih modova (Eco, Silent, Comfort, Holiday…) Vaš uređaj se prilagođava potrebama prostora, štedi energiju uz maksimalan učinak i komfor. Toplotna pumpa Ecoheat split ispunjava visoke standarde u pogledu očuvanja životne sredine i emisije CO2 pa predstavlja ekološki prihvatljiv način grijanja odnosno hlađenja. Klase energetske efikasnosti A++ svrstavaju je u sam vrh ekološki prihvatljivih proizvoda.

Princip rada toplotne pumpe “Midea” možete vidjeti na ovom YouTube linku:

https://www.youtube.com/watch?v=ctZn1MO2wlA&ab_channel=MilanFordjarini