Broj nekretnine: 70/2019-P1

JEDINSTVENA NEKRETNINA NA TRŽIŠTU – KORZO – Višenamjenski poslovni prostor površine 96 m², sa otvorenom privatnom terasom površine 53 m², pored Gradskog parka i Panonskih jezera

Opis nekretnine

Prodaje se višenamjenski poslovni prostor, uknjižene površine 96,00 m², dok je stvarna površina 99,00 m². Prostor posjeduje i privatnu  otvorenu terasu površine 53,00 m², sa prelijepim pogledom na Gradski park i Panonska jezera. Terasa okružuje prostor sa tri strane jugo-istok, sjevero-istok i sjevero-zapad, što ga čini  vrlo prijatnim, svijetlim i prozračnim, sa dosta dnevnog svjetla i otvorenim pogledom. Prostor se nalazi na zadnjoj etaži trokatnice, zgrade PC Korzo O-13, u najstrožem centru Tuzle, nulta zona, na križanju ulica Turalibegova i Đorđa Mihajlovića. Zgrada se nalazi na jugo-istočnom ulazu u gradski park i 200 metara od glavnog ulaza na kompleks Panonskih jezera. U prizemlju zgrade su kafić “Intermezzo” i “Park Pub”. U istoj zgradi poslovne prostorije imaju Triglav Osiguranje, Državna regulatorna agencija za energiju i Soko Security.

 

Sa jednostavnim i funkcionalnim preuređenjima ova nekretnina može imati višestruke namjene kao što su: poslovni prostor, što je ujedno i trenutna namjena prostora, trosoban stan sa poslovnim prostorom ili samo 4-soban stan (Penthouse). Detaljnije o ove tri opcije i namjenama prostora možete naći u tekstu ispod.

 

 

Lokacija:

PC Korzo je jedna od najprepoznatljivijih novijih građevina u Tuzli. Jednom stranom okrenuta je prema prominentnim ulicama centralne gradske zone, a drugom naslonjena na gradski park, ova lokacija pruža najbolje: dinamiku urbanog okruženja i tišinu i prirodu najveće zelene površine u centru grada.

Zgrada PC Korzo locirana je na malom trgu sa fontanom, na istočnom ulazu u centralnu pješačku zonu – što ovu lokaciju čini oslobođenom od buke gradskog saobraćaja. U blizini objekta nalaze se brojne trgovine i ugostiteljski objekti, banke, BIT poslovni inkubator, gore spomenuti turistički kompleks slanih jezera, šetalište Slana banja i tenis tereni, sportsko igralište Telex, Katolički školski centar, Konzulat Republike Hrvatske, kao i brojne znamenite zgrade i institucije kao što su Narodna i univerzitetska biblioteka, Narodno pozorište, Turalibegova džamija, Saborna crkva, i dr.

 

 

Građevinski opis objekta:

Zgradu je sagrađena 2006. godine i odlikuje je moderna arhitektura, velike staklene površine i visoka kvaliteta građevinskih radova. Sastoji se od tri lamele, a predmetni prostor zauzima cijelu gornju etažu prve lamele. Unutarnje stepenište je obloženo granitom, prozračno, vrlo uredno i redovno čišćeno. Tehnički upravitelj zgrade je Udruženje etažnih vlasnika prostora i stanova u zgradi Korzo O-13, koje svojim efikasnim radom doprinosi redovnom i kvalitetnom održavanju zgrade i njenog neposrednog okruženja.

 

 

Parking:

Sa sjeverne i istočne strane zgrade nalazi se parking za korisnike poslovnih prostora. Parking je odvojen rampom sa daljinskim upravljanjem i nalazi se pod video nadzorom. Predmetnom prostoru pripada jedno parking mjesto i jedan daljinski upravljač. Dodatni daljinski upravljač je dostupan preko Udruženja etažnih vlasnika. Javna parking mjesta su dostupna u neposrednoj blizini objekta.

 

 

Infrastruktura: 

Internet priključak (optički kabl u blizini zgrade), više telefonskih linija, kućna Intranet mreža sa UTP kablovima u svim prostorijama i centralnom lokacijom za servere, 6 klima uređaja (u svakoj prostoriji), alarm sa dojavom (senzori pokreta i dim senzori), kvalitetna kućna električna instalacija, centralno gradsko grijanje sa zasebnim kalorimetrom i termo ventilima (koji omogućuju znatne uštede toplotne energije), zaseban vodomjer i dr.

 

 

NAMJENA: Poslovni ili stambeni prostor

Prema potrebi prostor može imati jednu od tri konfiguracije:

  1. Poslovni prostor sa 6 kancelarija i dva toaleta (trenutno stanje)
  2. Kombinacija poslovnog i stambenog prostora
  3. 4-soban stan (Penthouse) sa prostranom terasom

 

Mogućnost da se sa manjom investicijom prostor transformiše (djelomično ili potpuno) u stambeni objekt visoke kvalitete stanovanja čini ovaj prostor vrlo fleksibilnim i prilagodljivim potrebama i željama vlasnika.

 

Opcija A.  Poslovni prostor sa 6 kancelarija

Trenutno stanje – Namješten i opremljen uredski prostor sa 6 zasebnih kancelarija (od kojih se najveća koristiti kao sala za sastanke, namještena konferencijskim stolovima sa 14 stolica), dva toaleta (muški i ženski) i izlazom na terasu. Maksimalan broj radnih mjesta je oko 20 (u opciji korištenja i sale za sastanke kao kancelarije).

 

Opcija B. Poslovni prostor i 3-soban stan

Prema idejnom projektu, prostor se može podijeliti na dvije neovisne cjeline:

Poslovni dio sačinjen od dvije kancelarije 2 x 15 m2, ulaznog hodnika i toaleta.

Stambeni dio (3-soban stan) sačinjen od hodnika, toaleta, dvije spavaće sobe i dnevnog boravka sa trpezarijom i kuhinjom.

 

Opcija C. 4-soban stan/Penthouse

U opciji stambenog prostora, dobio bi se ekskluzivan stan sa prostranom dnevnom sobom, trpezarijom, kuhinjom, tri spavaće sobe, kupatilom, toaletom i terasom.

 

 

Standard:

Centralno gradsko grijanje na kalorimetar. Vlastiti vodomjer. Aluminijska vanjska i unutrašnja stolarija. Klima uređaji. Video nadzor. Alarm. Privatni parking.

 

 

 

NAPOMENA:
Navedena tražena cijena predstavlja preporučenu cijenu za predmetnu nekretninu. Vlasnik nekretnine zadržava pravo da u svakom trenutku do pismenog zaključenja Rezervacije, Predugovora, Ugovora o zakupu ili Ugovora o kupoprodaji nekretnine, prihvati cijenu koja može biti niža, ista ili viša od preporučene, ponuđenu od strane kupca/zakupca kojeg vlasnik odabere uz posredovanje agencije.
Svi tekstovi na ovoj web stranici se temelje na informacijama dobijenim od strane vlasnika nekretnine.