Broj nekretnine: 14/2021-i1

CENTAR – ZELENA PIJACA – Adaptiran poslovni prostor površine 90 m², na frekventnoj lokaciji, pored ulaza u pijacu

Opis nekretnine

Iznajmljuje se adaptiran poslovni prostor ukupne površine cca. 90,00 m². Nalazi se pored ulaza u veliku pijacu, na samom početku poslovnog objekta u ulici Hadži Hasanage Pašića. U neposrednoj blizini nalaze se Trg Slobode sa najvećim platoom u BiH i velikom fontanom, i Soni trg sa manjom fontanom, u strogom centru Tuzle.

Prostor se sastoji se od dvije etaže povezane unutrašnjim stepeništem. Prizemlje površine 58 m² se sastoji od jedne velike prostorije i dvije manje prostorije. Galerija površine cca. 32 m², se sastoji od jedne velike prostorije sa šankom i 2 toaleta sa predprostorom.

Glavni ulaz u prostor je direktno sa parkinga i ulice koja prolazi ispred objekta, a bočni ulaz je iz ulice koja vodi u pijacu.

Veliki prozorski portali, koji čine prednju stranu poslovnog prostora su okrenuti prema ulici i zgradi “Barok” na Trgu Slobode. Sa prednje strane objekta nalazi se gradski parking sa naplatom.

Poslovni prostor je nekada imao upotrebnu dozvolu za obavljanje ugostiteljske djelatnosti, a zadnjih 8 godina u prostoru je bila sportska kladionica.

U neposrednoj blizini objekta nalaze se razne trgovačke radnje, gore navedeni Trg Slobode, Soni trg, Čaršijska česma, Centralni gradski park i spomenik “Kapija”, a glavni ulaz u kompleks Panonskih jezera je udaljen cca. 200 metara. Ovo je veoma prometna lokacija tokom cijele godine.

Lokacija:

Poslovni prostor se nalazi pored ulaza u veliku pijacu, na samom početku poslovnog objekta u ulici Hadži Hasanage Pašića. U blizini objekta nalaze se brojne trgovine i ugostiteljski objekti, zelena pijaca, BIT poslovni inkubator, gore spomenuti turistički kompleks slanih jezera, šetalište Slana banja i tenis tereni, sportsko igralište Telex, Katolički školski centar, Konzulat Republike Hrvatske, kao i brojne znamenite zgrade i institucije kao što su Narodna i univerzitetska biblioteka, Narodno pozorište, Turalibegova džamija, Saborna crkva, i dr.

Standard:

Centralno grijanje na struju. Vlastiti vodomjer. Aluminijumska vanjska stolarija.