Broj nekretnine: 7/2022-P1

Benzinska pumpa uz magistralnu cestu M-4 Tuzla – Doboj, pored raskrsnice na ulazu u Gračanicu

Opis nekretnine

Prodaje se benzinska pumpa, pozicionirana na cca. 250 metara od veoma prometne raskrsnice na ulazu u Gračanicu, uz magistralnu cestu M-4 Tuzla – Doboj, i ima pristup direktno sa magistralne ceste. Benzinska pumpa je projektovana kao jednosmjerna, sa dolaskom iz pravca Tuzle, te izlaskom u pravcu Doboja. Lokacija na kojoj se nalazi je veoma prometna, a iza objekta je planirana izgradnja nove autobuske stanice Gračanica, što će uveliko povećati promet vozila na ovoj lokaciji.

Benzinska pumpa je izgrađena je 2008. godine na parceli ukupne površine 3094 m², a renovirana je 2019. godine. Gabaritne dimenzije uslužnog objekta su 24,00m x 6,50 m (133,00 m²), dok su dimenzije nadstrešnice 24,00m x 13,50 m (324,00 m²) i svijetle visine 5,00 m.

Prizemni objekat se sastoji od prodajnog prostora, kafe bara (trenutno se koristi kao magacin), jedne kancelarije i dva toaleta sa predprostorima.

Ispod nadstrešnice, na zaštitnom ostrvu, su postavljena 2 automata sa 4, odnosno 3 pištolja za točenje goriva, tj. 2×4+2×3=14 mjesta za istakanje goriva. Ispod dodatne nadstrešnice, sa zapadne strane objekta, smješteni su jedan aparat za točenje LPG-a, te 2 automata za točenje dizel goriva za veća teretna vozila, kao i pretakačko postrojenje. Iza pumpe se nalazi bunar.

U krugu benzinske pumpe instalirana su 2 podzemna rezervoara za gorivo, od kojih je jedan dvokomorni, a drugi četvorokomorni i ukupnog su kapaciteta 2×100 m³ i 4×200 m³. Svaka komora je opremljena čeličnim šahtom sa poklopcem u koji su smješteni ispusni, odnosno usipni priključci za komoru. Uređaj za kontrolu ulja, vodu i zrak smješten je na zasebnom mjestu.

Poslovni krug pumpe ima razvedenu unutrašnju i vanjsku hidrantsku mrežu. Kompletan poslovni krug ima razdvojen odvod fekalnih, oborinskih i oborinsko-otpadnih voda. Oborinske vode se putem slivnika, slivnih rešetki i sistema PVC cjevi slijevaju na propisan separator ulja i masti. Objekat je priključen na vlastiti agregat za proizvodnju električne energije, kao rezervnim napajanjem u slučaju nestanka električne energije.

Grijanje objekta je preko split klima uređaja. Objekat posjeduje alarm, video nadzor, vatrodojavu i ventilaciju.

Vlasnička dokumentacija nekretnine je uredna, a potencijalni kupci mogu izvršiti uvid u dokumentaciju u poslovnici agencije “Tk Nekretnine” u Džafer Mahali br. 10, na Skveru.

Lokacija:

Nekretnina se nalazi na cca. 250 metara od veoma prometne raskrsnice na ulazu u Gračanicu, uz magistralnu cestu M-4 Tuzla – Doboj i ima pristup direktno sa magistralne ceste. Ovo je veoma prometna lokacija, a definisana je kao velika poslovna zona. U neposrednoj blizini nalaze se: “Plamigo”, “Brezje-Namještaj i tehnika”, “Yavuz Company”, “Fering”, “EuroGalant”, “Škoda Brijest”, “Goramonj”, kao i tržni centri “Etna”, “Zeka Comerc”, “Robot”, “Belamionix”, “Bingo” i drugi.

Standard:

Grijanje na struju – klima uređaj. Vanjska i unutrašnja aluminijumska stolarija. Vodomjer. Vlastiti bunar. Telefonski priključak. Alarm. Vatrodojava. Video nadzor. Protupožarni aparati. Agregat za struju.