Broj nekretnine: 73/2021-P1

Kuća sa bazenom, orašnjakom i voćnjakom sa raznim vrstama voća, na parceli površine 7544 m², naselje Mihatovići, Opština Tuzla

Opis nekretnine

Prodaje se kuća ukupne površine cca. 250,00 m², spratnosti Pr+V.Pr.+1, sa bazenom i pomoćnim objektom. Izgrađena je 2002. godine na parceli površine 7544 m². Nalazi se u naselju Mihatovići, cca. 600 metara od magistralnog puta i cca. 300 metara od osnovne škole “Podrinje”, u naselju Mihatovići, Opština Tuzla. U neposrednoj blizini kuće nalazi se česma i spomenik poginulim borcima Armije BiH. Pristup kući je moguć sa dvije strane. Sa gornje strane pristup je sa asfaltirane ulice koja prolazi kroz naselje, a sa donje strane pristup je putem koji prolazi ispod šehidske česme. Dio parcele na kojem se nalazi kuća je ravan, dok je u srednjem i donjem dijelu parcela blago nageta. Prilaz kući sa gornje kapije je popločan, omeđen je stablima kiwi-ja i obrastao je vinovom lozom koja se penje sve do velike terase na krovu kuće i pravi hladovinu na krovnoj terasi. Pored kuće se nalazi bazen, a sama kuća ima više stambenih jedinica sa zasebnim ulazima i velikim terasama, kotlovnicu, radionicu i velike ostave za ogrev. Na krovu kuće se nalazi velika krovna terasa sa koje se pruža otvoren pogled u svim pravcima.

Kod donje kapije nalazi se pomoćni objekat – garaža dimezija 7,0m x 5,0m, a od garaže počinje voćnjak sa raznim vrstama voća i grožđem, da bi pri samom kraju završio sa orašnjakom sa 20 stabala oraha. Na 5 mjesta na parceli je dovedena voda iz vlastitog bunara kako bi se sve moglo zalivati, a snabdjevanje vodom je omogućeno i iz obližnjeg jezera.

Na imanju i u voćnjaku se nalaze sljedeće sorte voća: kiwi, smokva, kesten, nar, ribizle, maline, borovnice, 5 vrsta breskve, 3 vrste trešnje, višnje, 17 vrsta grožđa, 5 vrsta kruške, 3 vrste kajsije, 3 vrste šljive i 4 vrste jabuka.

Vlasnička dokumentacija nekretnine je uredna, a potencijalni kupci mogu izvršiti uvid u dokumentaciju u poslovnici agencije “Tk Nekretnine” u Džafer Mahali br. 10, na Skveru.

NAPOMENA: Vasnik je zainteresovan za zamjenu za trosoban stan u Tuzli.

Sadržaj:

Prizemlje:

– Stan koji se sastoji od dnevnog boravka, kuhinje, kupatila, hodnika i dvije ostave.

– Radionica, kotlovnica, ostava za ugalj i dvije ostave 3,0m x 3,0m.

Visoko prizemlje:

– Dio 1 – Sastoji se od velikog dnevnog boravka, hodnika i ostave.

– Dio 2 – Sastoji se od dnevnog boravka sa kuhinjom, kupatila, stepeništa koje vodi u radionicu, stepeništa za sprat i velike terase 13,0m x 5,0m + 14,0m x 5,0m.

Sprat:

– Sastoji se od velikog, ustakljenog dnevnog boravka sa trpezarijom, kuhinje, jedne spavaće sobe, kupatila, velikog balkona i stepeništa za krovnu terasu.

– Krovna terasa 14,0m x 8,0m

Pomoćni objekat – garaža 7,0m x 5,0m

Standard:

Grijanje na čvrsta goriva – vlastita kotlovnica. Vanjska PVC stolarija. Unutrašnja stolarija drvo/PVC. Podovi obloženi laminatom i keramičkim pločicama. Bazen. Bunar. Klima uređaj. Kablovska TV. Telefonski priključak. Interfon.